Navigation close button

Wijnen

Huiswijn

Met trots serveren wij 100% biologische en fairtrade wijnen; onze bijdrage aan een eerlijke en duurzame wereld.
per glas 5,40 euro / per fles 31,75 euro
bioRosé domaine de bassacglas/fles
Rosé wijn op basis van 100% Cabernet Sauvignon, afkomstig uit de Langue d’Oc, Frankrijk.
Zalmroze van kleur met een uitnodigend boeket van rijpe rode vruchten en een hint van kruidigheid. Ze geeft een subtiel evenwicht tussen zachtfruitige toetsen en frisheid in de smaak.
Past goed bij: Salades, zult, vegetarische gerechten, zalm, beenham en goulash.
bioZoete witte: Weingut grossmannglas/fles
Een laat geoogste Kanzlerrebe afkomstig uit Windesheim, de Nahe streek in Duitsland.
Een mooi bouquet van rozen, meloen en passiefruit, gevolgd door een diepe, zuivere sensatie van gedroogde abrikozen. Prettig uitgebalanceerd... een echt allemansvriendje.
Past goed bij: Appeltaart, salade Val-Dieu, kaas plateau’s en alle gerechten waarin stroop is verwerkt of bij wordt geserveerd zoals stoofvlees, konijnenbout, gehakt en trip.
Veganistischdroge witte: Pinot Grigioglas/fles
Deze wijn is een perfecte expressie van Sicilië. Fris, fruitig en vol van citrus karakter. Wijn met een rijke smaak, structuur en een volle afdronk.
VeganistischRood: Nero d’Avolaglas/fles
belangrijkste rode druif van Sicilië en één van de belangrijkste inheemse rassen van Italië. Past goed bij: Stoofvlees, konijnenbout, gerookte forel, trip en gerechten met stevige kaas zoals de Moeder de Gans salade, stinkkaas en kaas plankjes.

Streekwijn domein Pietershof

Op Crindael, tussen Teuven en Sint Martensvoeren, ligt de wijngaard van domein Pietershof, een prachtig gelegen helling op het zuiden, met een mergel- en steenrijke lössbodem; 70 miljoen jaar geleden was dit land de bodem van de zee. We vinden hier dan ook veel fossielen; stille getuigen van de indrukwekkende bewegingen van moeder natuur. De pijlstaartinktvis is daarom gekozen als logo op het etiket. Pietershof is een ambachtelijk familie bedrijf, waar de druiven nog met de hand worden geplukt. Met trots bieden wij u deze ambachtelijke producten uit de streek aan.
per glas 6,50 euro / per fles 37,95 euro.
streekwijnPinot blanc-auxerroisglas/fles
40% Pinot-Blanc en 60% Auxerrois zorgen ervoor dat dit een knisperende en minerale, maar vooral ``sappige`` wijn is, die zich bij veel gerechten thuis voelt.
streekwijnChardonnayglas/fles
Bourgondisch gemaakt door volledige vergisting op eigen gisten en een jaar rijping op Frans- eiken barriques. Vanille, een botertje, citrusfruit, witte bloemen strijden om voorrang. Een klassieker met verfijning. De bourgogne rukt op naar het noorden!
streekwijnPinot grisglas/fles
Pittige wijn die alle hoekjes van je mond vult. Nauwelijks merkbare, maar slechts ondersteunende houtinvloed doordat 1/3e van de wijn op oudere Frans-eiken barriques werd vergist en gerijpt. Volledige vergisting met druif-eigen gisten. Breed inzetbaar, maar ideaal met gerechten met wat kruidigheid.
streekwijnPinot gris-Riesling-Gewurztraminer37,95 euro alleen per fles
Dit jaar in een 40-40-20% verhouding. Apart vergist, de pinot gris met eigen gisten. Voor botteling geassembleerd. Frisheid en aromatische intensiteit. Breed inzetbaar bij gerechten met wat hogere smaakintensiteit. In 2018 gouden medaille bij de wedstrijd www.bestebelgischewijn.be
streekwijnpinot noir54,50 euro alleen per fles
Typisch pinot-fruit als zure kersen en bosaardbeitjes, wat bosgrond-tonen en een pepertje. Elegant rood met ‘bite’. Drie weken schilweking, een jaar op Frans eiken en een jaar flesrijping op domein. Bij vleesgerechten en gevogelte.

Prijswijzigingen onder voorbehoud

Translate »