Navigation close button

Wijnen

Huiswijn

Met trots serveren wij 100% biologische en fairtrade wijnen; onze bijdrage aan een eerlijke en duurzame wereld.
per glas 4,70 euro / per fles 26,50 euro
bioRosé domaine de bassacglas/fles
Rosé wijn op basis van 100% Cabernet Sauvignon, afkomstig uit de Langue d’Oc, Frankrijk.
Zalmroze van kleur met een uitnodigend boeket van rijpe rode vruchten en een hint van kruidigheid. Ze geeft een subtiel evenwicht tussen zachtfruitige toetsen en frisheid in de smaak.
Past goed bij: Salades, zult, vegetarische gerechten, zalm, beenham en goulash.
bioZoete witte: Weingut grossmannglas/fles
Een laat geoogste Kanzlerrebe afkomstig uit Windesheim, de Nahe streek in Duitsland.
Een mooi bouquet van rozen, meloen en passiefruit, gevolgd door een diepe, zuivere sensatie van gedroogde abrikozen. Prettig uitgebalanceerd... een echt allemansvriendje.
Past goed bij: Appeltaart, salade Val-Dieu, kaas plateau’s en alle gerechten waarin stroop is verwerkt of bij wordt geserveerd zoals stoofvlees, konijnenbout, gehakt en trip.
fairtradedroge witte: torrontes/chardonnayglas/fles
Frisfruitige witte wijn op basis van Torrontes en Chardonnay, afkomstig van de heuvels uit het Andesgebergte, Argentinië.
Heldere, citroengele kleur met aroma's van oranje bloesem, meloen en perzik. Dit zorgt voor een frisse crispy wijn met tonen van rijpe vruchten.
Past goed bij: forel, geitenkaas en de kruidige Moeder de Gans salade.
fairtradeRood: Shiraz/Malbec Reserveglas/fles
Volfruitige en kruidige rode wijn op basis van Shiraz en Malbec, afkomstig van de heuvels uit het Andesgebergte, Argentinië.
Sensuele frisrode, sappige wijn. In de smaak vinden we accenten terug van uitgebalanceerde tannines en een heerlijke intensiteit.
Past goed bij: Stoofvlees, konijnenbout, gerookte forel, trip en gerechten met stevige kaas zoals de Moeder de Gans salade, stinkkaas en kaas plankjes.

Streekwijn domein Pietershof

Op Crindael, tussen Teuven en Sint Martensvoeren, ligt de wijngaard van domein Pietershof, een prachtig gelegen helling op het zuiden, met een mergel- en steenrijke lössbodem; 70 miljoen jaar geleden was dit land de bodem van de zee. We vinden hier dan ook veel fossielen; stille getuigen van de indrukwekkende bewegingen van moeder natuur. De pijlstaartinktvis is daarom gekozen als logo op het etiket. Pietershof is een ambachtelijk familie bedrijf, waar de druiven nog met de hand worden geplukt. Met trots bieden wij u deze ambachtelijke producten uit de streek aan.
per glas 5,60 euro / per fles 32,50 euro.
streekwijnPinot blanc-auxerroisglas/fles
70% Pinot-Blanc en 30% Auxerrois zorgen ervoor dat dit een knisperende en minerale, maar vooral ``sappige`` wijn is, die zich bij veel gerechten thuis voelt.
streekwijnChardonnayglas/fles
90% Chardonnay 10% Pinot Gris: elegant, lichte toets van Frans eiken en een hele subtiele ``vettigheid`` die een Chardonnay zo vaak kenmerkt. Een mooie jonge wijn, lekker bij diverse salades.
streekwijnpinot noir38,50 euro alleen per fles
Van 2015, rood fruit en aardse tonen, elegantie en lichtheid, ideale begeleider bij een lichtere maaltijd.

Speciale wijnen

-voor een speciale gelegenheid -
per fles 32,50 euro.
bioDomein Jean Bousquetper fles
Volfruitige en kruidige rode wijn op basis van 100% Malbec, afkomstig uit de Mendoza streek, Agentinië.
Aromatisch boeket van zwart fruit met blauwe en zwarte pruimen, gedroogde tabak en tapenade. In de mond vlezig, met impressies van pruimen, vijgen en zoete drop. Een weelde aan fruit met een toetsje van witte peper en vooral veel sappigheid.
Past goed bij: stoofvlees, konijnenbout en Voerense trip.

Mundus Vini International Wine Award 2010: Gold Medal
Decanter World Wine Awards 2011: Gold Medal

bioDomaine des Allantsper fles
Een krachtige en rijke rode wijn op basis van Merlot, Cabernet Sauvignon en Cabernet Franc, afkomstig uit de Bordeaux streek, Frankrijk.
Mooie aroma’s van rijp rood fruit, zwarte bessen en een subtiel verweven hout- en rokerig toetsje in de neus en in de mond. Een elegante aangename rode Bordeaux met zachte tannines in de afdronk.
Past goed bij: paté, Voerense trip, salade Moeder de Gans met spekjes, stoofvlees en konijnenbout.

Prijswijzigingen onder voorbehoud

Translate »