Navigation close button

Over ons

karakteristieke vakwerkboerderij uit de 18de eeuw
Sinds 1993

Moeder de Gans is een café-restaurant, gelegen aan het pittoreske dorpspleintje van Teuven in de Belgische Voerstreek. In het zicht van de neogotische Sint-Pieterskerk ontplooit zich een uniek dorpskader met het oude gemeentehuis uit de 18de eeuw en de school uit de vorige eeuw, omringd door leilinden.

Moeder de Gans is gevestigd in een karakteristieke vakwerkboerderij uit de 18de eeuw. Het woonhuis, uit 1740, is het oudste gedeelte van deze hoeve. De stallen laten een variatie aan bouwstijlen zien. Daarvan springt die van de huidige herberg wel het meest in het oog. Deze werd gebouwd als paardenstal aan het eind van de vorige eeuw.

Een restaurant met historie en karakter

Het interieur wordt gekenmerkt door de liefdevolle toepassing van vele historische elementen. Een uit Naamse steen gekapte drinkbak voor de paarden is bewaard gebleven en heeft een bijzondere plek gekregen in de huidige inrichting. Een grote openhaard in de herberg is gebouwd op een heuse molensteen, afkomstig van een graanmolen uit ’s Gravenvoeren. De schoorsteenmantel dateert uit het begin van de 18de eeuw. In de serre van het restaurant is een oude waterput te bewonderen.

Interieur Moeder de Gans
Binnenhof Moeder de Gans
Binnenhof met de mooiste plekjes

Buiten, op het binnenhof, zijn het hok van de ‘courhond’ en zelfs het ‘huuske’, een oude wc, bewaard gebleven. Direct achter de hoeve bevindt zich een nog altijd drinkbare bron, de centrale plek van het dorp. Nu nog komen de inwoners van Teuven hier heerlijk sprankelend bronwater drinken. Voor wie liever wat anders drinkt zijn één van de twaalf bierkranen en tientallen andere bieren in de herberg een uitstekend alternatief.

Moeder de Gans heeft een biercafé met talloze soorten bier, een restaurant voor streekgebonden specialiteiten, een wintertuin, een beschutte binnenplaats en een weideterras voor de zonliefhebbers.

Hier bij Moeder de Gans waant U zich in de Provence.

Ons credo

“Iets heel gewoons gewoon heel goed doen heeft altijd succes!”

Jiyan & Mark
Moeder de Gans
Translate »