Navigation close button

Keukentechniek

Onze speciale keukentechniek

Al de door ons aangeboden gerechten zijn huisgemaakt en bestaan voornamelijk uit ambachtelijke producten van boeren en ambachtslieden uit de streek. Waar het kan gebruiken wij graag biologische producten, denkend aan de gezondheid van de mens en het milieu. Wij maken een verantwoorde keuze door uitsluitend bouillons te gebruiken die geen smaakversterkers, kleurstoffen, conserveringsmiddelen, lactose, gluten, transvetten of gist bevatten. Ons bindmiddel bestaat uit maïs zetmeel en is glutenvrij. Ook gebruiken wij liever honing, appelstroop of basterd suiker ipv geraffineerde suiker. En als er al zout gebruikt wordt, dan uiteraard zeezout.

Tijdens de bereiding van onze gerechten maken wij gebruik van de vacuümbereidingstechniek. Deze techniek stabiliseert en maximaliseert de kwaliteit van producten met behoud van het speciale aroma, de smaak, samenstelling en voedingswaarde, d.w.z. dat de natuurlijke smaak van het product niet verloren gaat. Door het product voor bereiding te vacumeren tot 99%, in een speciale verpakking, wordt er onderdruk gecreërd, waardoor het kookpunt verlaagt wanneer je het gerecht gaat verwarmen. Het grote voordeel hierbij is dat je het gaareffect bij lagere temperaturen bereikt dan bij de traditionele bereidings-methodes. Iedereen weet inmiddels dat geforceerde temperaturen en bereidingmethodes het product onnodig beschadigen, met als gevolg dat er weinig van de oorspronkelijke voedingswaarde overblijft. Door, vanaf het moment dat de producten binnen-komen, deze direct te bereiden volgens het vacuümproces komen ze tot het moment van opdienen niet meer in aanraking met de buitenlucht, waardoor de hygiëne maximaal gegarandeerd wordt.

Wat de hygiëne betreft volgen wij de voorschriften van het Europese HACCP systeem. Keukentechnisch maken wij gebruik van de diensten van Rational.

Voor onze gasten met een speciale voorkeur of dieet hebben wij een uitgebreide beschrijving met de mogelijkheden. Klik hier voor deze lijst.

Translate »